NATURALNY PELLET ŚCIÓŁKOWY DLA KONI
RODZAJ PRODUKTU:
- FRAKCJA PEŁNA
- FRAKCJA KRUSZONA
Pellet OnDry to najwyższej jakości produkt stworzony z myślą o bezpiecznym i zdrowym chowie Twojego konia.
Produkowany jest ze staranie wyselekcjonowanej słomy pszennej, a dla szczególnie wymagających użytkowników dostępna jest również opcja z dodatkiem rzepaku (gorycz rzepaku to ograniczenie ewentualnego spożycia pelletu przez konia, a frakcje oleiste rzepaku korzystnie wpływają na jego kopyta).
Pellet OnDry to najwyższej jakości produkt stworzony z myślą o bezpiecznym i zdrowym chowie każdego konia.
Produkowany jest ze staranie wyselekcjonowanej słomy pszennej, a dla szczególnie wymagających użytkowników dostępna jest również opcja z dodatkiem rzepaku (gorycz rzepaku to ograniczenie ewentualnego spożycia pelletu przez konia, a frakcje oleiste rzepaku korzystnie wpływają na jego kopyta).
Dla koni lub kucy z wrażliwymi kopytami, w początkowym stadium użytkowania, proponujemy używanie delikatniejszej frakcji kruszonej (dostępne frakcje 2,5 mm/3,5 mm/4,5 mm).
Produkty OnDry są:
- stale konsultowane z hodowcami koni oraz weterynarzami,
- produkowane z wyselekcjonowanej mieszanki słom,
- bez dodatków chemicznych,
- dostosowane do wymagań zwierząt,
- najwyższej jakość potwierdzonej badaniami.
Prawidłowe warunki hodowlane dla koni są kluczowymi czynnikami wpływającymi na właściwy rozwój oraz bezpieczeństwo zwierzęcia, a dobór odpowiedniej ściółki to jeden z kluczowych elementów jego właściwego chowu.
NATURALNY |
|
CZYSTY MIKROBIOLOGICZNIE |
|
CHŁONNY |
|
REDUKUJE ZAPACHY |
|
ANTYALERGICZNY |
|
EKONOMICZNY |
|
BIODEGRADOWALNY |
DLA HODOWCY
|
DLA ZWIERZĘCIA
|
Parametry techniczne
Średnica: Frakcja pełna | 6 mm, 8 mm |
Frakcje kruszone | 2,5 mm; 3,5 mm; 4,5 mm |
Średnie zużycie (kg/m2 na 1 cm warstwy) | |
Frakcja pełna | ok 6-8 kg/m2 |
Frakcja kruszona (w zależności od frakcji i technologii hodowli) | od 1 kg do 3 kg/m2 |
Przesiany i odpylony |
Mikrobiologia
Obecność pałeczek salmonella spp | nieobecne |
Obecność grzybów toksynotwórczych | nieobecne |
Ogólna liczba drobnoustrojów | 2,0 x 10^4 jtk/g |
Liczba pleśni i drożdży | 3,0 x 10^2 jtk/g |
Liczba bakterii clostridium perfringens | < 1 x 10^1 jtk/g |
E.coli | < 1 x 10^1 jtk/g |
sposób pakowania
luz
|
big bag
|